o kvetinach

Darovat si květinu

Věnováno božské Mo a Karolínce Mikuláškové.

Karolínka uvázala dechberoucí kytici. Když mi poslala fotku, vyhrkly mi slzy nad tou krásou .… bylo v ní tolik něhy, lásky, radosti a tepajícího života .… přesně takového, jaký žije Monika. Karolínka to dokonale nacítila. Vyprávěla, kolik pohledů na kytici utkvělo, když jí nesla a předávala obdarované. Z kolika úst žen slyšela, jak by si přály, aby také takovou dostaly, jakou by z ní měly radost…

A proto o tom píšu: Milé dámy, povězte mi jeden jediný důvod, proč si nekoupíte květiny samy pro sebe? Že se to nedělá? Že je to divné? Že z toho nebudete mít radost? A proč pro Boha??? Květiny jsou krásné stále stejně a je jim jedno, jestli je koupí váš přítel nebo vy samy. A radost z nich může být rovněž stejně veliká.

Tak kde je problém? Nerada to píšu takhle napřímo, ale – ve vás, moje milé. Zapomněly jsme/jste totiž na to obdarovávat samy sebe. Přijmout se se všemi nedokonalostmi a mít se tak rády. Bez podmínek. Vážit si samy sebe a toho, co děláme. Mluvit a jednat s úctou k sobě.

Zapomněly jsme umět přijímat komplimenty a pochvaly, zapomněly jsme si užívat své ženskosti.

Co odpovíte, když vás někdo pochválí a řekne, že vám to moc sluší? “Ježíšmarijá, to ne! Dojdi si na oční! To tak není! Vypadám hrozně!” (jako bych se slyšela 🙂 …)

Uvědomte si prosím, že jak budete jednat sama se sebou, tak se k vám bude chovat vaše okolí.

Máte k sobě úctu? Dokážete relaxovat? Dáte najevo, že stojíte i za dražší dárek nebo zdánlivou zbytečně koupenou květinu či cokoli jiného? Ano? … Pak si vás určitě váží a dávají najevo lásku a obdiv. Ne? … Potom možná zažíváte pocit osamělosti, cítíte se nedoceněná, nepochopená, uštvaná, zdá se vám, že jste služka pro ostatní.

Řešení?? Snadné, milé dámy. Začněte se samy k sobě chovat tak, jak byste chtěly, aby se k vám chovalo okolí.

A začněte květinou 🙂

Třeba u Karolínky.