.... Žít svůj sen ....

MUDr. Yvona Kotroušová MBA
lékařka, mentorka a koučka
certifikovaná koučka a mentorka PURE MIND
Ambassadorka Niche

Picture of Yvona Kotroušová

Yvona Kotroušová

Moc dobrého

Zdá se to být nonsens. Že by bylo moc dobrého. Vždyť přece dobra je málo, mělo by být víc. A proto jen houšť. Opravdu? Tohle je podle mě jedna z těžkých zkoušek, kterou si musíme v životě projít. Vyrovnat se s nepřijetím nebo dokonce odmítnutím námi nabízeného dobra. Zájmu. Pomoci. Přátelství. Nebo lásky.

Pokud nemá odezvy, a nebo dostatečné odezvy, cítíme se my sami jak zpráskaní psi. Zavržení, odmítnutí a nemilovaní. Naše potřeba lásky a přijetí často bývá závislá na druhých. A to není dobře. Vždyť přece my chceme dávat, pomáhat, zajímat se, milovat … a není to přijato…

Víte, i dobro může být zaslepené, pokud jej dravě ženeme dopředu bez ohledu na zájmy a potřebu druhých. Bez ohledu na to, co si sami přejí, co sami cítí a jak to mají. Oni. Ne my. To neznamená, že jsme špatní. Jen jsme se nepotkali v míře dávání a pravděpodobně ne ani ve správný okamžik. Protože potřeba toho druhého je nejspíše jiná.

Co s tím? Nic. Přijměte to. Spolkněte tu nechtěnou pilulku a pokuste se jít dál bez hořkosti a výčitek. Třeba jde jen o míru dobra, kdy z naší strany je ho tolik, že by silou buldozeru třeba převálcovalo teprve křehký rodící se vztah… ? A to přeci nechceme? Možná .… to jen přijmout. A spolehnout se na sílu Osudu, Vesmíru. Že to, co si je určeno, se potká ve správný okamžik.

Foto: pixabay.com, unsplash.com

Nenechte si ujít žádný příspěvek

Zadejte svůj e-mail a nic vám neuteče

Sdílet

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru